Министърът на правосъдието Атанас Славов, лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов, лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС
Коментари Харесай

Атанас Славов и лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС обсъждат промени в Конституцията

Министърът на правораздаването Атанас Славов, водачите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи разискват промени в Конституцията в зала " Изток " на Народното събрание. Сред присъстващите са Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Кирил Петков, Христо Иванов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

" С оглед тематиките, които поставихме в публичното пространство за консолидиране на гаранциите, че ще можем да организираме нужните промени, една от тематиките беше обвързвана с нуждата да уточним нещо като пътна карта за това по какъв начин ще протече промяната в правосъдната власт, както във връзка с Конституцията, по този начин и във връзка с другите нейни детайли ", разяснява при започване на срещата Христо Иванов от ПП-ДБ.

По думите му това са обединенията, които са декларирали политическа подготвеност да вземат участие в измененията в Конституцията. Срещата е, с цел да бъде изяснена визията по процеса, който следва. Иванов съобщи, че след срещата ще има изказвания за медиите.

Според Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС това няма да е лек развой, тъй като изисква болшинство , което може трите парламентарни групи да образуват, само че и да привлекат и останалите парламентарни групи. " Това е българската Конституция и е редно да участваме дружно ", сподели още Атанасова.

" Трябва да образуваме комисията по конституционни въпроси, която да стартира работа по всички импортирани планове или по един общ на всички парламентарни групи, които желаят да вземат участие ", изясни тя. " Проектите за промени в Конституцията на трите обединения имат основни разлики " , съобщи Десислава Атанасова.

Според Движение за права и свободи смяната на Конституцията на България е доста значимо нещо. " Трябва да забележим има ли потребност, в случай че има потребност, кои текстове от Конституцията в каква посока бихме могли да реализираме единодушие да ги променим ", разяснява Мустафа Карадайъ. " Всеки един от нас декларира план за изменение на Конституцията. Движение за права и свободи представихме нашия план на всички обединения в Народното събрание и декларирахме, че това са единствено хрумвания на база, на които да седнем и обсъдим какво би трябвало да бъде направено и дали може да реализираме единодушие да създадем промени в разнообразни текстове ", сподели още той.

Според него е доближат стадият, в който да могат да стартират да приказват между тях на база съответни хрумвания за промени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР